Fasciatréning

🤲

Fáj a nyakad, a vállad vagy a hátad minden munkanap? Szeretnéd, hogy ne így legyen? Van rá hetente 1 órád? Legyen! Hidd el, megéri!

Jöhet fiú, lány, középkorú, idősebb vagy fiatal.

A gyakorlatok nem nehezek, gerinckímélőek, és nem kell ugrálni.

Gyere el, próbáld ki péntekenként a Jógasarokban!

Hozz magaddal vizet és törölközőt. Cipőre nem lesz szükséged.

De mi is az a fascia?

A fascia a kötőszövet része, ami körbeveszi, beburkolja a szerveket, izmokat, csontokat, idegeket, ereket, azokat elválasztja egymástól. Sőt, a bőrünk alatt egy 3 dimenziós hálóként a teljes testet behálózó, összefüggő rendszert alkot. Olyan mint egy óriási harisnya, vagy esetleg Pókember ruhája Mivel rengeteg feladata van, elengedhetetlen, hogy egészséges legyen és jól működjön.

Amikor egészséges, akkor olyan, mint egy laza pulóver: könnyű, akadálymentes mozgást biztosít az általa határolt dolgoknak. Ha viszont valami hiba csúszik a rendszerbe, azokat is korlátozni fogja a normál mozgásukban. Ez pedig előbb-utóbb fájdalom kialakulásához vezet. Ilyenkor bolyhos lesz a pulcsink, amit eleinte könnyen tudunk orvosolni, de később akár ki is lyukadhat. A testben pedig kialakul a fájdalom. Ráadásul ez a fájdalom nehezen diagnosztizálható, hiszen a képalkotó diagnosztikai módszerekkel (MR, röntgen) nem mutatható ki. A fájdalom távolabbi helyen is jelentkezhet. Elmegyünk az orvoshoz, hogy fáj az adott ízület, hogy húzódik a vállunk, hogy fájdalmasan feszes a vádlink, hogy fáj a derekunk. Aztán vizsgálják innen-onnan, de semmit nem találnak… Ezek a fájdalmak megszüntethetők a fascia kezelésével, és akár meg is előzhetőek a fasciatréninggel.

Igyál naponta legalább 2 liter vizet és mozgasd át a testedet, hogy fájdalom nélkül élhess

A fasciatréning során különböző egyszerű gyakorlatokkal átmozgatjuk a fascialáncokat – ezáltal a testünket – minden irányból. A fokozatosság elvét betartva, főként dinamikus nyújtásokkal mobilizáljuk a kritikus részeket, úgyhogy kezdők is jöjjenek bátran. Kiszakadt gerincsérveden nem tudok segíteni, azzal keress fel egy szakembert.

 

 

Az órára itt tudsz bejelentkezni: Motibro órarend

Oktatók