Kezedben tartva kisbabád a világ egyik legnagyobb csodáját tartod kezedben, akivel ha békében és szeretetben össze tudtok hangolódni, csodálatok napok, hónapok, évek várnak rátok. Minél több szeretet és tanácsot kaptok ebben az időszakban, annál több lehet az aggódásmentes, meghitt csendben töltött idő, ahol tényleg csak kettőtökre kell figyelned. A baba-mama jógaórákon éppen ezt szeretném biztosítani nektek!

Ez a foglalkozás a babának lényegében egy nagy játék, ami elősegíti idegrendszere, figyelme és mozgása fejlődését, miközben azon dolgozunk, hogy te visszaszerezd szülés előtti kondíciód, átmozgasd, majd megpihentesd tested a várandósság, szülés és gyermekágyas időszak sok-sok változása, fáradalma után.

A jógaóra teljes mértékben a baba igényeit figyeli és követi: ha éhes, megetetheted, amikor igénye van rá, ha álmos, kipihenheti magát, amíg te jógázol, ha pedig sír, akkor sem történik semmi, ez a foglalkozás természetes része.

Egy kisbabás óra 90 perc, míg a nagybabás 60 perc hosszú.

Az óra szerves részét képezi a babamasszázs, a játékos közös feladatok, a mama jógagyakorlása, légzőgyakorlatok, gátizomtorna és a közös relaxáció.

A kisbabás foglalkozásra hozzatok magatokkal egy plédet vagy valamilyen „otthon illatú” textilt, amit babátok alá terítve még otthonosabban, biztonságos közegben érezhetik magukat!

Játékokat, kedvenc képeskönyvet, vagy bármit, amit szívesen hoznátok és babátok elfoglalja magát vele, szintén pakoljatok bártan!

A jóga az élet minden szakaszában kedvezően hat a test és lélek harmóniájára, így az élet ezen korai szakaszában is nagy jelentőséggel bír. A rendszeresen gyakorló babák rendszerint mosolygósabbak, kiegyensúlyozottabbak, nyitottabbak a környezetük és az újdonságok felé.

Kisbabás gyakorlásra legkorábban a szülés utáni 6. héttől (császáros szülés esetén 8.-tól, de ha bizonytalan vagy, egyeztess orvosoddal!) várlak, kb. 8-10 hónapos korig.

Nagybabás gyakorlásra 8-10 hónapostól (amikor a baba már elkúszik-mászik, és inkább felfedezi a körülötte lévő világot, kevésbé hagyja magát) kb. 2 éves korig várlak titeket.

Minden anyuka a legjobbat szeretné kisbabájának, ahogyan te is, így kérlek, a foglalkozásokra érkezzetek egészségesen, hogy a többiekkel együtt felhőtlen hangulatban telhessen az óra!

Az órára itt tudsz bejelentkezni: Motibro órarend

Oktatók

Tóth Mónika Viktória

Tóth Mónika Viktória

Tradicionális hatha, gerincterápiás, kismama és baba-mama jógaoktató